Hoofdkussens

Hoofdkussen kopen

Voor een goede nachtrust is het essentieel om een hoofdkussen te hebben dat past bij uw slaaphouding. Heintje Dekbed is gespecialiseerd in bedden, boxsprings, matrassen en beddengoed. Bij ons vindt u daarom altijd het kussen dat bij u past.

Wat voor hoofdkussen heb ik nodig?

Het vinden van het perfecte kussen is soms nog lastiger dan het vinden van het goede matras. Veel mensen die bij ons binnenkomen hebben dan ook al zonder succes van alles geprobeerd. Graag geven we u hier een paar tips waarmee u gemakkelijk het juiste hoofdkussen vindt.

1. Slaaphouding: bent u een rug-, buik- of zijslaper?

Rugslapers

Rugslapers hebben vaak het meeste baat bij een medium tot hoog kussen.

Tip: alle latex kussens van Silvana zijn erg geschikt voor rugslapers die een voorkeur hebben voor een stevig kussen. Houdt u meer van een zacht kussen? Dan is de Duvet dore platinum box een heerlijk kussen voor rugslapers.

Zijslapers

Zijslapers hebben het meeste baat bij een medium tot hoog kussen.

Tip: Silvana Support heeft een prachtige lijn ontwikkeld voor mensen met nek- en schouderklachten. U kunt bij deze lijn op basis van uw lichaamsbouw en de hardheid van uw matras kiezen tussen verschillende hardheden: van extra soepel tot extra stevig.

Buikslapers

Buikslapers kunnen het beste een zo plat mogelijk kussen nemen.

Tip: een zacht donskussen of een zacht latex hoofdkussen is prima geschikt voor buikslapers.

2. Slaapt u op een hard of op een zacht matras?

U heeft een dunner kussen nodig wanneer u op een zacht matras of waterbed slaapt, omdat uw lichaam meer wegzakt. Als u een te dik kussen gebruikt, is uw wervelkolom niet optimaal ontspannen.

Tip: probeer in de winkel altijd het kussen uit op een soortgelijk matras als het exemplaar dat u thuis heeft, anders kan het kussen bij u thuis heel anders aanvoelen.

3. Hoe is de bouw van uw schouders?

Dit is voornamelijk belangrijk voor zijslapers. Wanneer u brede schouders heeft, heeft u meer baat bij een dikker kussen. Zorg er altijd voor dat uw schouders niet op het kussen rusten. Over het algemeen zijn mannen een stuk breder in de schouders dan vrouwen, dus hebben zij vaak een dikker kussen nodig.

Mocht u er na deze tips niet uitkomen, bel dan gerust voor meer advies naar 020 683 8883 of kom langs in een van onze winkels in Amsterdam of Zandvoort. Onze medewerkers helpen u graag verder met het vinden van het beste hoofdkussen voor u.

Soorten hoofdkussens

Natuurlijk heeft ook iedereen een voorkeur voor het materiaal van het kussen. Lees hieronder verder over alle soorten kussen die we in ons assortiment hebben.

Wollen kussen

Een wollen kussen is gevuld met wol. Dit type kussen is ideaal voor personen die ’s nachts (overmatig) transpireren. Het materiaal ventileert namelijk goed, waardoor zweet gemakkelijk wordt opgenomen en afgegeven aan de omgeving.

Kinderkussen

In ons assortiment hebben we ook een kinderkussen van het merk Silvana. Dit zachte kussen is zeer geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Het kussen is dun en goed wasbaar. Vanbinnen is het kinderkussen gevuld met zachte, synthetische slaapbolletjes. Het materiaal aan de buitenkant bestaat uit 3D-weefsel dat het kussen dooradembaar maakt. Dit betekent dat uw kind dwars door het kussen heen kan ademen, zelfs met het gebruik van een kussensloop. Zo kunt u ook met een gerust hart naar bed.

Latex

Latex kussens, ook wel natuurrubber kussens genoemd, zijn ideale hoofdkussens voor rug- en zijslapers. Het materiaal is duurzaam, elastisch en veerkrachtig. Daarnaast is het een perfect type hoofdkussen voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Huisstofmijt kan namelijk slecht leven in latex.

Gezondheidskussens

Onze gezondheidskussens van Silvana Support ondersteunen uw hoofd en nek het beste. De kussens zijn samen met fysiotherapeuten ontwikkeld om de beste ondersteuning voor uw lichaam te bieden. De zes modellen gaan van extreem zacht tot extra stevig.

Memory foam

Memory foam, ook wel traagschuim, visco-elastisch of geheugenschuim genoemd, is een soort hoofdkussen dat zich vormt naar uw hoofd en nek. Het kussen biedt een goede ondersteuning voor uw lichaam. Een nadeel aan memory foam hoofdkussens is dat draaien lastiger is door de vorm die het kussen aanneemt.

Dons en veren

Donsverenkussens zijn de populairste hoofdkussens. Het kussen kan volledig gevuld zijn met dons, veren of een mix van beide. De vulling is zeer makkelijk te vormen naar uw wens. Ook zijn de kussens licht, comfortabel en meestal op een lage temperatuur wasbaar.

Antiallergische kussens

Antiallergische kussens zijn geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. Deze hoofdkussens hebben een goede vochtregulatie en een slecht leefklimaat voor huisstofmijt.

Contact

Heeft u een vraag over een van onze hoofdkussens? Neem contact met ons op via 020 683 8883 of stuur ons een bericht via het contactformulier. Onze medewerkers geven u graag advies over het meest geschikte hoofdkussen voor u.

Bezoek ook een van onze showrooms

Al sinds 1968 zijn wij gevestigd in Amsterdam aan de Ten Katestraat en nu ook aan het Raadhuisplein in Zandvoort. In de loop der jaren kwam daar onze webshop bij, waardoor u gemakkelijk online uw bedden, dekbedden en hoofdkussens bestelt. Bij Heintje Dekbed draait het om goede service en kwaliteit voor een scherpe prijs. Ons motto luidt dan ook: “Ouderwetse service en kwaliteit”. Dankzij dit concept is Heintje Dekbed uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam en omstreken. Kom langs in een van onze showrooms en ervaar deze topservice zelf. De koffie staat klaar!

Amsterdam

Heintje Dekbed
Ten Katestraat 63
1053 BZ Amsterdam
info@heintjedekbed.nl
Tel: 020 6838883

Maandag:Gesloten

Dinsdag:09:00 – 17:00 uur

Woensdag:09:00 – 17:00 uur

Donderdag:09:00 – 17:00 uur

Vrijdag:09:00 – 17:00 uur

Zaterdag:09:00 – 17:00 uur

Zondag:Gesloten

Zandvoort

Heintje Dekbed
Raadhuisplein 3
2042 LR Zandvoort
info@heintjedekbed.nl
Tel: 023 5834228

Maandag:Gesloten

Dinsdag:Gesloten

Woensdag:10:00 – 17:00 uur

Donderdag:10:00 – 17:00 uur

Vrijdag:10:00 – 17:00 uur

Zaterdag:10:00 – 17:00 uur

Zondag:12:00 – 17:00 uur

Bekijk onze beddenwinkel in Amsterdam

Contactformulier

Naam*
Telefoonnummer
E-mailadres*
Bericht*